Saturday, January 31, 2015

Petua kuruskan badan

1. PETUA KURUSKAN BADAN
Geleng kepala kiri dan kanan
Ulang senaman ini setiap kali dipelawa makanan.
ha ha... SORI GURAU AJER.... SELEPAS NI SERIUS.

2. PETUA TURUNKAN BERAT BADAN 11KG SEMINGGU
2.1 Makan hanya ikan cencaru kukus kosong (tanpa kicap, rempah atau sambal)
2.2 Putih telur kosong juga rebus, goreng atau bakar. Amalkan selama seminggu.

3. DIET TURUNKAN 11KG SEMINGGU
Makan bahan hijau karbo+protin contoh brokoli, kacang soya hijau rebus. Amalkan selama seminggu.

Cara 2 dan 3 : Tiada kesan sampingan sama ada cirit birit atau letih. Cuma minda perlu kuat pada hari ketiga dan seterusnya....
Ingat jangan lupa timbang berat badan anda terlebih dahulu sebelum mengamalkan diet dan amalan ini....

4. DIET JANGKA PANJANG MAINTAIN BERAT BADAN DAN SIHAT WALAFIAT
Amalan ini saya pelajari daripada Darul Syifa :
4.1.Dapatkan 1/2 kilo habbatussauda (jintan hitam) (payah nak cari sekarang ni) tapi kalau bersungguh cari kat kedai rempah india kat Taiping.
4.2.Madu asli. Nak tahu asli ke tidak, sediakan gelas jernih yg ada air yg jernih. Tuangkan madu ke dalam gelas. Kalau madu itu terus ke dasar tanpa ada serakan, asli la tu. Kalau ada sedikit serakan maka peratusan aslinya berkurang mengikut jumlah serakan. Semakin banyak serakan semakin banyak bahan lain biasanya gula la.
4.3 Kurma.
Cara menyediakan : Bersihkan jintan hitam, goreng sangai (tanpa minyak) sehingga garing (jangan sampai hangit atau hangus kerana khasiat akan hilang). Apabila naik bau harum cepat-cepat keluarkan daripada kuali. Jangan biarkan di dalam kuali kerana akan hangit di sebelah bawah. Biarkan sejuk. Kemudian blend sehingga menjadi serbuk.
Gaul serbuk jintan hitam dengan madu setelah sebati masukkan kurma sikit-sikit.... agak-agak sehingga boleh di gelintir bulat-bulat sebesar biji guli.... siap makjun Abu Farhi simpan dalam bekas yg sesuai.
Cara amal: amalkan setiap hari 2 biji pagi dan dua biji petang/malam sebelum makan.

Makjun ini sesuai untuk amalan kesiharan menyeluruh.... buang kolestrol, slim, sihat, cergas, kuat dan bertenaga zahir dan batin.
Siapa isteri ramai atau kuat berjimak eloklah amalkan makjun ini. In sya Allah. Kalau berkesan cerita dan kongsi la dengan orang lain.

No comments: